
MobiDigi-hankkeessa kehitettiin pelillisyyttä nuorisotyöhön. Se toteutettiin Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksella Ylivieskan seutukunnassa. Toteutin hankkeen aikana erilaisia projekteja yhdessä alueen nuorten kanssa ja järjestin koulutusta nuorisotyöntekijöille. Kävin esittelemässä toimintaamme myös EU:n komission tapahtumissa ja hankkeen tulokset päätyivät Verken julkaisuihin kansainvälisesti.


Pelitapahtuma kiersi alueen kouluissa
MobiDigi-hankeen huipentuma oli skaalautuva GameDays-tapahtuma, joka kiersi alueen kunnissa pelitohtori Tony Mannisen johdolla.
Yhteistyössä olivat mukana mm. nuoriso- ja kulttuuritoimet, yläkoulut, 4H-yhdistykset, JEDU -ammattiopistot, Centria AMK ja 4H-yhdistykset.
Ylivieska - Haapajärvi - Nivala - Oulainen - Merijärvi - Alavieska
- pelillisyyskoulutus nuorisotyöntekijöille ja opettajille
- keskustelutilaisuus lasten vanhemmille
- peliala ammattina -luento
- pelialan koulutuspaikkojen esittely
- pelillinen toimintapäivä yläkoululaisille
- workshopit, turnaukset
- graffitimaalaustyöpajat
- välituntireivit
- ikärajattomat lanit
- Finnish Game Jam
GRAFFITIAUTO
Toimin nuorisotiedotushankkeen vetäjänä 13 kunnan alueella ja toki siihen hommaan tarvii auton. Halusin tehdä autostani katu-uskottavan yhteisötaideteoksen, joka piristää katukuvaa ja herättää ajatuksia. Graffitiautoni maalattiin Ylivieskan taiteiden yössä 2015. Kyljissä lukee "mieti" "hetki" taiteilijan maalaamana. Nuoret saivat täydentää teosta omilla viesteillään, kun tapasin heitä kouluilla ja nuorisotaloilla.



NYKYTANSSIA OULUSSA
Tanssia tyrkyllä -festivaali (nykyinen OuDance) on JoJo - Oulun Tanssin Keskuksen vuosittain järjestämä kansainväinen tanssialan tapahtuma. Tuotin vuoden 2011 festivaalin, jolloin JoJon taiteellisena johtajana oli koreografi Satu Tuomisto. Tuotantoon kuului esitysten lisäksi workshopit ja oheistapahtumat. Hoidin myös markkinointia ja yritysyhteistyötä.
Kuvassa on joitain tuotantoja, joiden työryhmässä olen ollut mukana.
- Helsingin kaupunginteatteri
- Espoon kaupunginteatteri
- StepUp Dance School
- Oulun työväennäyttämö
- Oulun ylioppilasteatteri
- OAMK
- OMVF
- Staalon teatterifestivaali
- Kadonnut kaupunki
- Raksilan kyläyhdistys
- Teatteri Gongi
- Teatteri Jurkka
- Viirusteatteri


Raksilan G
Raksilan G oli työhuoneeni, jonka avasin yleisölle. Se oli anarkistismystinen projekti, antitapahtuma-areena, joka ei noudattanut mitään suunnitelmia tai sääntöjä. Julkinen toiminta alkoi Oulun taiteiden päivänä 17.4.2010 Pierukuorolla. "Avajaisissa ihmisiä oli poikki pinoon ja päällekkäin, mikä ei näinä aikoina tulisi kysymykseenkään." Oli tanssija ja kokeellista musiikkia. Ensimmäinen rokkikeikka jäi viimeiseksi, koska uskovainen vuokranantaja ei pitänyt siitä, että hippejä kulki ovesta sisään ja ulos. Vessasta striimattiin ukulelekeikka toiseen huoneesen. Älämyymälästä sai ostaa tavaroita, joilla ei ollut hintaa. Heidi möi pahoja pullia ja yksi klassikkotuote oli paitanöyhdästä muotoiltu pikkukoira. Naapuriasunnossa asui mies, joka hiippaili nakuna ja hipelöi naisia. Pelasin tuntitolkulla tetristä. Kuvattiin siellä yksi lyhärikin.
G syntyi tarpeesta toteuttaa jotain tekemättä mitään ankeassa kaupungissa. Ihmiset halusivat järjestää bussikuljetuksia Kajaanista G:hen, vastasin huokauksella. Meitä pyydettiin Ylen haastatteluun televisioon, sanoimme, että voimme tulla, jos meillä saa olla paperipussit päässä. Se ei käynyt. G:ssä syntyi monta ideaa ja suunnitelmaa, joita ei ikinä toteutettu. Esimerkiksi Suomen mystisin muusikko DJ Demoräpylä, joka soittaa kasettimankalla vanhoja hittejä ja rullaa kapungilla chihuahua kainalossa. G jäi kaikkien niiden ihmisten elämään, jotka siinä olivat mukana. Se oli jotain, mitä ei voi kokea kuin kerran.